Att bo här

När Du valt att bo i bostadsrätt har Du också blivit fastighetsägare. Förutom att Du “äger”, har besittningsrätt till Din lägenhet, så ingår Du också i en bostadsrättsförening. Vi tycker det är viktigt att Du alltid tänker på detta och därmed hoppas vi att

– alla boende är med och tar ansvar för såväl inre som yttre miljö.

– alla i föreningen deltar i föreningsmöten och lämnar synpunkter och iakttagelser till styrelsen.

I egen regi utför föreningen en del arbeten (mindre arbeten som målning , trädgårdsjobb osv.). Vår förhoppning är att Du är intresserad av att hjälpa till, om Du kan.

TV-utbudet levereras av Telia. Avgiften för aktuellt utbud (28 kanaler) ingår i månadsavgiften för lägenheten. Fler kanaler kan beställas hos Telia av var och en, om så önskas.

Fast bredbandsanslutning finns i varje lägenhet. Avgiften ingår i månadsavgiften för lägenheten. Fastighetsförvaltning samt yttre skötsel och städning är tjänster som vi köper av Riksbyggen.

I sorteringsrummet vid Kärna Centrum 14 ska Du lämna tidningar, glas, plast mm. Följ instruktionerna som finns över varje kärl. Matavfall, förpackat i “grön påse” samt övrigt mindre brännbart avfall lägger Du i sopnedkastet. Vid “övre” parkeringen finns också ett rum för grovsopor.

För felanmälan får de boende vända sig till Riksbyggen på 0771-860860. Numret gäller för alla ärenden som felanmälan, hyresfrågor, överlåtelser, inkassofrågor, mm.

 

Viktig information gällande renovering i lägenhet
Klicka på nedanstående länk för information.

Renovering av lägenhet

Ta kontakt med styrelsen så tidigt som möjligt för hjälp och information

För allas trivsel och för möjligheten att ha fönster öppna för vädring har beslutat om förbud mot kolgrillar på uteplatser och balkonger. Välj el-grill! Os från kolgrillar kryper nämligen utmed väggarna och in i lägenheter och balkonger.

Utanför Kärna Centrum 4 mot cykelbanan finns en boulebana. Klot mm finns i hobbyrummet bredvid grovsoprummet. Vi ordnar även bouleturneringar.
Mellan Kärna Centrum 10 och 12 finns en uteplats, “Kärnpunkten”, med trädgårdsmöbler och grillplats.

Har Du bil? Är Du hemma en stund på lunchen eller i ett ärende och inte vet var Du ska ställa bilen? Undvik om möjlighet att parkera på gatan och innergården. Det finns möjlighet att korttidsparkera på i första hand våra egna besöksparkeringar.

Vi vill att vindskydd och markiser väljs, så att en stilren helhet bibehålles.